Skip to Content
Albert Heijn verdubbelt vega(n) assortiment

Albert Heijn verdubbelt vega(n) assortiment

Het aantal flexitariërs breidt uit, net als het aantal Belgen dat bewust kiest voor een 100% vegetarisch of vegan dieet. Albert Heijn zet daarom in op nog meer vegan en plantwaardige producten. Om het extra lief te houden voor de portemonnee, voegen we 70 eigenmerk-producten aan het assortiment toe. Van ontbijt en lunch tot aan het avondeten. Daarmee zijn we de supermarkt met het grootste vega(n) aanbod in België.

“Het is onze missie om beter eten bereikbaar te maken voor iedereen. Een tijdlang had vlees de hoofdrol op ons bord en dat is de laatste jaren veranderd. Dat is goed nieuws want vlees eten heeft een grotere impact op het milieu én op je gezondheid dan wordt gedacht. Als we wat vaker vegetarisch en plantaardig eten, kunnen we met elkaar flink wat van de CO2-uitstoot verminderen. Dat is beter voor de dieren én gezonder voor onszelf. We vinden het als Albert Heijn erg belangrijk om onze bijdrage te leveren,” zegt Anita Scholte Op Reimer, directeur Kwaliteit & Duurzaamheid bij Albert Heijn.

Een dagje vega(n) is steeds populairder geworden voor de avondmaaltijd maar wordt nu ook als ontbijt en lunch gewaardeerd. Daarom breidt Albert Heijn de keuze nog verder uit voor alle eetmomenten met 70 nieuwe producten. De keuze is groot: van vegan verspakketten, plantaardige plakken en rasp (ter vervanging van kaas), plantaardige spreads tot aan vegan vleeswaren zoals plantaardige grillworst, gebraden kipfilet en vegan frikandellen (dat zijn onze Hollandse roots :-), boneless wings, verschillende soorten plantaardige burgers en plantaardige zuivel.

Gezonder en duurzamer voedingspatroon
Heel wat Belgen eten steeds meer plantaardige en vegetarische producten. Behalve de grote impact op het milieu, is plantaardig eten ook goed voor je gezondheid. De Gezondheidsraad adviseert om meer plantaardig en minder dierlijke eiwitten te eten en dus vaker te kiezen voor plantaardige eiwitbronnen. Het aanbod vleesvervangers is in drie jaar tijd flink gegroeid en ook de kwaliteit en smaak van de vleesvervangers, plantaardige en vegan producten worden steeds beter.

Makkelijk kiezen voor vega, vegan, plantaardig
Albert Heijn helpt klanten door op een speciale dieetwensen en levensstijl pagina alles op een rijtje te krijgen voor een vega, vegan en/of plantaardig dieet. Van vegan verspakketten, curry's, salades en soepen, tot aan plantaardige drinks, plantaardige kaasalternatieven, variaties op yoghurts en broodbeleg. Ook ah.nl/allerhande biedt veel recepten en inspiratie op dit vlak.

Vegatarische inspiratie: https://www.ah.nl/allerhande/recepten/R-L1383828464560/vegetarische-recepten

Vegan inspiratie: https://www.ah.nl/allerhande/recepten/R-L1383829113721/veganistische-recepten

Over Albert Heijn België

Bij Albert Heijn België gaan persoonlijke service, verrassend assortiment en Hollandse prijzen hand in hand. We hebben alle producten voor jouw dagelijkse boodschappen in huis. Alledaagse artikelen als toiletpapier, wasmiddel, luiers en tandpasta, aardappelen, melk en brood. We zijn bovendien altijd op zoek naar interessante, nieuwe producten waarmee we je kunnen verrassen. En al deze bijzondere producten vind je bij Albert Heijn voor de beste prijs, want wij willen het bijzondere voor iedereen bereikbaar maken!

Albert Heijn België
Karel Oomsstraat 47 K, 2018 Antwerpen