Skip to Content
Vliegende start voor Albert Heijn Maldegem

Vliegende start voor Albert Heijn Maldegem

Opening Albert Heijn Maldegem is een daverend succes

Deze ochtend om 8h opende Albert Heijn Maldegem de deuren op de Staatsbaan. De winkel nam een vliegende start: al vanaf 7 uur stonden er wachtende klanten voor de deur. Het lint werd geknipt door burgemeester Bart Van Hulle, franchisenemer Nick Rogmans en zijn vader, Barend Rogmans. Albert Heijn Maldegem staat voor Hollandse prijzen, een verrassend assortiment en persoonlijke service. In die mix heeft Maldegem duideijk zin.   

“Deze winkel in Maldegem is een mooie versterking in van ons winkelnetwerk in Oost-Vlaanderen,” zegt Raf Van den Heuvel, general manager van Albert Heijn België toe. “Het Meetjesland is een levendige regio waar we nog veel ruimte hebben om te groeien. Deze nieuwe winkel brengt niet alleen een bewezen winkelconcept naar Maldegem, maar ook een geëngageerd team. Een goede buur en een goede buurtwinkel zijn: daar gaan we voor.”

Franchisenemer Nick Rogmans: “We zijn ontzettend blij met deze succesvolle opening. We pakken uit met een bijzonder assortiment dat we tegen hele scherpe prijzen aanbieden. Ons team staat garant voor topservice. Zo mag je in onze winkel heel wat maaltijd-inspiratie én een onderlegd team verwachten dat klanten met de glimlach helpt. Op dat team zijn we erg trots: we hebben het kunnen invullen met lokaal talent. Ik ben er rotsvast van overtuigd dat we alles in huis hebben om een fijne buurtwinkel te worden waar mensen graag terugkomen.” 

Albert Heijn Maldegem is een ruime (1600 m2) winkel geworden die goed is voor een 40-tal nieuwe jobs. Albert Heijn Maldegem gaat voor duurzaam en geëngageerd ondernemen. Op het dak liggen 500 zonnepanelen die de hoofdenenergiebron zijn van de winkel. Aan de gevel van de winkel wordt ook een Automatische Externe Defibrillator (AED) bevestigd – die kan door iedereen in geval van nood gebruikt worden. Albert Heijn Maldegem wordt geleid door franchisenemer Nick Rogmans. Zijn vader, Barend Rogmans komt het managementteam versterken. Van Hyfte Projects nam de bouw van de site voor rekening. 

Maldegem wordt verwend met extra veel vers. Albert Heijn staat voor lekker veel vers. Ook de winkel in Maldegem pakt uit met veel verse producten. Het rijke versassortiment vind je op verschillende plekken in de winkel: in de bakkerij, op de afdeling ‘on the go’, bij de verse maaltijden en salades, de groenten en het fruit, de bloemen en planten. Ook wie wat lekkers zoekt voor het ontbijt, de lunch of de borrel zit goed bij Albert Heijn Maldegem. 

Iedereen heeft recht op razend scherpe prijzen. In de Bonusfolder (die je ook in de app kunt bekijken) vinden klanten elke week de strafste aanbiedingen van Vlaanderen. Daarnaast pakt Albert Heijn het hele jaar door uit met Prijsfavorieten. Dat zijn meer dan 1250 topproducten voor de allerlaagste prijs: van groenten en fruit, tot koekjes, noten en schoonmaakmiddelen. Ze zijn makkelijk te vinden in de winkel, want klanten herkennen ze aan het logo met het blauwe duimpje.

Zelf scannen winkelt nog lekkerder. Uiteraard is Albert Heijn Maldegem voorzien van enkele klassieke kassa’s – met kassamedewerker. Daarnaast is er ook een heus zelfscanplein voorzien met 10 scan- en betaalstations. Daar kunnen klanten zelf hun boodschappen scannen en betalen. Wie gebruik maakt van een handscanner kan tijdens het winkelen alles alvast scannen. Dan hoef je enkel nog af te rekenen op het zelfscanplein. Je kan tijdens het winkelen ook je boodschappen scannen met je eigen mobiele telefoon. Daarvoor gebruik je de Albert Heijn app en verbind je je op het wifi netwerk van de winkel. Betalen doe je daarna ook op het zelfscanplein. 

Een duurzame winkel. Albert Heijn wil de impact van haar activiteiten op het milieu zo klein mogelijk houden. Daarom bouwt Albert Heijn steeds duurzamere supermarkten. Tegen 2025 moeten alle winkels van Albert Heijn CO2-neutraal zijn. Albert Heijn Maldegem neemt een sterke start en kreeg een CO2-installatie met natuurlijke koudemiddelen: die installatie zorgt voor een juiste temperatuur en energie voor de koel- en vriesmeubels. De 500 zonnepanelen op het dak zijn goed voor een jaarlijkse opbrengst van 200.000 kWh, wat gelijk is met het gemiddeld verbruik van meer dan 50 gezinnen. Er komen ook laadpalen voor elektrische wagens op de parking. Daarvoor zorgde de firma Potvliege. 

Een winkel als goede buur. “Ondernemen is meer dan een winkel neerzetten die een mooi aanbod heeft en operationeel perfect loopt. We willen ook een goede buur zijn. Daarmee bedoelen we: betrokken zijn en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daar gaan we niet over praten, we gaan het gewoon doen,” zegt Nick Rogmans. “Het plaatsen van een AED-toestel illustreert die visie. Toen we erachter kwamen dat deze buurt heel goed een zo’n AED-toestel kon gebruiken, was de beslissing snel gemaakt om daarin te investeren. Het apparaat komt tegen de gevel te hangen en kan door iedereen gebruikt worden. We organiseren binnenkort een opleiding voor de buurt en onze medewerkers om het goed te leren gebruiken. Daar communiceren we binnenkort over.” 

Nummer 64 voor Albert Heijn België in 2021: Deze 64e winkel wordt uitgebaat door Nick Rogmans. Het is zijn eerste winkel als franchisenemer voor Albert Heijn. Nick werkte eerder in heel wat andere Albert Heijn winkels in Oost-Vlaanderen. De winkel in Maldegem wordt ook de vaste stek van Nick’s vader: Barend Rogmans. Hij komt het managementteam versterken. Barend Rogmans, vader van Nick: “We hebben allebei passie voor de retail en Albert Heijn. Onze jarenlange ervaring en uitgesproken liefde voor het merk maken het extra mooi om samen dit avontuur aan te gaan. We gaan samen met ons team een prachtige winkel neer te zetten.”

Het winkelnetwerk van Albert Heijn gaat ook dit jaar nog stevig groeien: de ambitie ligt op 100 winkels. 

Albert Heijn Maldegem praktisch:

 • Adres: Albert Heijn – Staatsbaan 69, 9991 Adegem 
 • Openingstijden winkel: 
  • Maandag:12h-20h
  • Dinsdag-zaterdag: 8h-20h 
  • Zondag: 8h-12h
 • AH Bonuskaarten zijn verkrijgbaar aan de infobalie.
 • Het magazine Allerhande is gratis verkrijgbaar aan de ingang van de winkel.
 • De Bonusfolder is beschikbaar via de app van Albert Heijn België en op www.ah.be/bonus
Over Albert Heijn België

Bij Albert Heijn België gaan persoonlijke service, verrassend assortiment en Hollandse prijzen hand in hand. We hebben alle producten voor jouw dagelijkse boodschappen in huis. Alledaagse artikelen als toiletpapier, wasmiddel, luiers en tandpasta, aardappelen, melk en brood. We zijn bovendien altijd op zoek naar interessante, nieuwe producten waarmee we je kunnen verrassen. En al deze bijzondere producten vind je bij Albert Heijn voor de beste prijs, want wij willen het bijzondere voor iedereen bereikbaar maken!

Albert Heijn België
Karel Oomsstraat 47 K, 2018 Antwerpen